Blog

Onze blogs gaan over onderwerpen die te maken hebben met jouw digitale strategie. Dat kan social media zijn. Of inbound marketing. Of websites. Of over een combinatie ervan. We hebben recent een heel aantal blogs opgeruimd en beginnen overnieuw. Deel, reageer, stel je vragen. We love to hear from u!

#10 #Snelle #Instagram #Tips

30-mei-2016 14:11:20 Topics: Social media, Instagram

Instagram is booming onder de jeugd, maar ook up and coming bij steeds meer bedrijven. Dagelijks worden maar liefst 70 miljoen foto's gedeeld. 70 miljoen! Dat zegt genoeg, toch? Wil jij ook met jouw bedrijf Instagram ontdekken, onwijs gave berichten maken en volgers verzamelen? Dan helpen wij jou graag op weg met deze #10 snelle Instagram tips! 

Instagram_tips

Help, wat is Instagram?

Stiekem geen idee wat Instagram is? No worries, ik leg het even uit. Instagram is een platform waar je gemakkelijk en snel foto's en video's kan delen. Geïnteresseerde kunnen deze bekijken, liken en een comment achter laten. Zijn ze helemaal verliefd op jouw berichten, dan gaan ze je wellicht volgen. Een onwijs handig platform om jouw merk onder de mensen te krijgen dus! Let's get started.

  1. Zorg allereerst dat je vindbaar en leuk om te volgen bent. Zet een collectie met foto’s klaar, veel volgers bekijken namelijk eerst de galerij. Laat aansluitend jouw aanwezigheid weten, verspreid dit op andere kanalen. Gebruik hashtags (#). Als iemand op deze hashtags zoekt, dan zal jouw foto ook verschijnen. Like en reageer op foto’s van anderen, ontwikkel activiteit.

  2. Betrek je consumenten! Ontwikkel een hashtag welke gebonden is aan jouw bedrijf en vraag consumenten deze te gebruiken wanneer zij een foto plaatsen met betrekking tot jullie. Starbucks doet dit onwijs goed, check them out!Instagram_checklist

  3. Regelmaat is the key! Post regelmatig foto’s, dit zijn continue kansen om gezien te worden. Een foto met een smartphone is overigens zo gemaakt en geplaatst.

  4. Kies daarentegen wel een geschikt moment om te plaatsen. Onderzoek van Huffington Post en Latergramme geeft aan dat dit om 08.00 en 23.00 op woensdag is.

  5. Geef een kijkje achter de schermen. Instagram is niet voor saaie business fotografie, nee! Consumenten zijn ontzettend nieuwsgierig en zien graag wat er binnen het bedrijf gebeurd.

  6. Gebruik humor en speel in op zeldzame momenten. Een beetje zelfspot kan geen kwaad! Plaats casual, niet-commerciële foto’s. 

  7. Maar, vergeet niet om ook andere content de delen zoals inhakers, quotes en nieuwe producten. Gebruik niet dezelfde content als op andere platformen, unieke content wordt gewaardeerd.

  8. Zorg voor een zekere mate van herkenning. Speel in op actuele thema’s en verbind met consumenten door in te spelen op het dagelijks leven.

  9. Schrijf een goede omschrijving van het bedrijf, maar laat de url’s achterwegen. Deze worden door Instagram niet meegenomen, voorkom onnodige calls-to-actions.

  10. Gebruik geotags. Ook op Instagram kunnen locaties worden toegevoegd aan foto’s. Maak voor jouw eigen bedrijf een locatie aan met de optie ‘toevoegen aan fotokaart’. Selecteer vervolgens ‘geef deze locatie een naam’ en zet jouw bedrijf op de kaart! Anderen kunnen deze geotags ook gebruiken en komen zo bij jouw profiel. Hello, new followers!

Instagram_login.jpgPsst, en onthoud! S E O! Google waardeert activiteit op verschillende platformen en het gebruik is dan ook goed voor de vindbaarheid van jouw bedrijf. Maak hier gebruik van!

Een zetje in de goede richting nodig? Gluren bij de buren! ;-) Bekijk eens de accounts van KLM, HEMA en Yoghurt Barn! Enough to learn. 

 

Is dit nog niet genoeg?

Wil je nog meer weten over het gebruik van Instagram voor jouw bedrijf, of het gebruik van andere social media? In onze gratis masterclass kan je al je vragen stellen en leren wij jou hoe je een goede social media strategie ontwikkeld en toepast. Geïnteresseerd? Schrijf je dan snel in via onderstaande link.

Masterclass Social Media

 

Recente blogs

Schrijf je in voor e-mail updates