Blog

Onze blogs gaan over onderwerpen die te maken hebben met jouw digitale strategie. Dat kan social media zijn. Of inbound marketing. Of websites. Of over een combinatie ervan. We hebben recent een heel aantal blogs opgeruimd en beginnen opnieuw. Deel, reageer, stel je vragen. We love to hear from u!

5 handige tips voor jouw content strategie

13-jun-2016 12:11:14 Topics: Inbound marketing, Digitale strategie, Content marketing

Content_strategieDe klant staat natuurlijk altijd al centraal in marketing, maar
de behoefte van deze klant verandert wel. Ze willen niet meer overtuigd worden van hoe geweldig jouw producten wel niet zijn, nee, ze willen geholpen worden bij hen aankoopproces. Hiervoor moet de juiste content gecreëerd worden, content waar de klant van houdt. Dit betekent een goede content strategie, maar deze is echter lastig om op te stellen en te implementeren. Daarom een aantal handige tips op een rijtje!  

Lees verder

5 do’s voor je contentmarketing in 2016

12-jan-2016 9:30:00 Topics: Social media, Digitale strategie, Content marketing, bloggen, marketing strategie

do's voor contentmarketing 2016.pngContentmarketing was de trend in 2015! De Amerikaanse Association of National Advertisers verkoos ‘contentmarketing’ zelfs tot het woord van 2015. Bovendien wordt contentmarketing volgens experts in 2016 alleen maar nog belangrijker voor een succesvolle online marketingstrategie.

Dat wil jij natuurlijk ook, online succes. Geef dus in 2016 nog meer aandacht aan de inhoud van blogs en posts op je social media! Digital Masters geeft je alvast 5 tips voor formats op je blog, Facebook, Twitter en LinkedIn, die bij je volgers de meeste clicks gaan opleveren. Doe er je voordeel mee!

Lees verder

Waarom digitalisering van je bedrijf een must is!

2-sep-2015 8:30:00 Topics: Digitale strategie, Visie, digitalisering

 

Ruim 10 jaar geleden leek er nog weinig verband te bestaan tussen groei van een bedrijf en de mate van digitalisering[1]. De benodigde digitale kennis kon eenvoudig extern worden verkregen en men kon gewoon doorgaan op de ‘oude weg’.  Dat is echter veranderd. Vandaag de dag kan een gebrek aan digitalisering, waaronder digitale marketing, leiden tot stilstand en gezonde bedrijven leggen het zelfs af tegen concurrenten die digitale marketing wel goed weten in te zetten[2].

Lees verder

Veranderen om jezelf te blijven!

16-aug-2015 9:00:00 Topics: Digitale strategie, digitalisering, veranderen

hangmat_photopinLaatst was ik in Rotterdam waar ik de volgende uitspraak op een gevel las: ‘You have to change to stay the same’. Deze uitspraak op de Willem de Kooning Academie intrigeerde mij door de tegenstrijdigheid. Veranderen en toch jezelf blijven, hoe kan dat? Vervolgens las ik in de krant hoe een directielid van de ING Bank toegeeft dat de internetontwikkelingen de laatste maanden zo snel gaan, dat een vorig najaar ingezette strategie compleet is achterhaald. Een van de gevolgen is de sluiting van de ING Bank in Arnhem. Hoe zit dat dan? Raak je door veranderingen jezelf niet juist kwijt?

Lees verder

10 Tips voor het gebruik van Social Media

3-aug-2015 10:00:00 Topics: Social media, Twitter, Digitale strategie, Facebook

Social media is niet meer weg te denken uit je bedrijfsvoering. Uit onderzoek is gebleken dat al meer dan de helft van de ondernemers social media gebruikt. In de meeste gevallen wordt het gebruikt om meer potentiele klanten te bereiken of naamsbekendheid te genereren. De voordelen van social media worden steeds vaker erkend en de toetredingsdrempel is erg laag. Door het stijgende aantal bedrijven dat social media inzet om marketingdoelstellingen te behalen, stijgt ook de vraag naar regels en handleidingen voor het gebruik ervan. Zo blijkt ook dat maar éénderde van de ondernemers een beleid of strategie heeft opgesteld voor social media. Hoe gebruik je de verschillende netwerken zo dat ze daadwerkelijk waardevol worden voor jouw bedrijf?

Hieronder 10 tips voor het gebruik van social media:

Social Media

 

Lees verder

Digitale strategie: samenwerken als motor voor ontwrichting

1-jun-2015 11:17:00 Topics: Digitale strategie

Is jouw organisatie bezig met een digitale strategie? Hééft jouw business al een digitale strategie? Of is dit slechts voorbehouden is aan de Googles en Facebooks van deze wereld? Niets is minder waar. Iedereen, ieder bedrijf, iedere zichzelf respecterende organisatie heeft een digitale strategie nodig. Om te kunnen groeien maar ook om voort te blijven bestaan en niet ten prooi te vallen aan de disruptive economy, de ontwrichtende economie. 

Dilbert-disruptive-economy

Lees verder

Visie en strategie in de digitale economie

25-mei-2015 9:30:00 Topics: Digitale strategie

Wie wil overleven in de business jungle van vandaag heeft een goede visie en dito strategie nodig. “Mensen willen geen boormachine meer, ze willen een gaatje in de muur”. Denk daar eens over na. Wat is hiervan de vertaling en betekenis voor jou persoonlijk en voor jouw organisatie? Wat heb je nodig om ervoor te zorgen dat je zelf en als organisatie meesurft op de golven van verandering in plaats van kopje onder gaat? Visie en strategie.

visie-en-strategie-mensen-willen-een-gaatje-in-de-muur-geen-boormachine

Lees verder

Hoe word je de nieuwe AirBNB of Uber - in 6 stappen!

24-mrt-2015 13:47:00 Topics: Digitale strategie

Je leeft in een wereld waarin de economie aan het kantelen is. Disruptive. Co creation. Ontwrichting. The end of business as usual. Sla een digitale krant open en dit staat er in de koppen. Zelfs onze eigen minister van Economische Zaken Henk Kamp meldde de afgelopen dagen dat vernieuwende bedrijven zoals Uber niet te vermijden zijn. Wat moet jij daarmee als ZP’er? Als medewerker van een grote organisatie? Als directeur in het MKB die zijn of haar bedrijf wil laten groeien? Als ambitieuze ondernemer die een gat in de markt ziet? word-de-nieuwe-airbnb-of-uber

In deze blog leggen we je uit hoe je in 6 snelle stappen kan meedoen door zelf een vernieuwende organisatie op te bouwen, helemaal nieuw of op basis van wat je nu al hebt opgebouwd.

Lees verder

7 Digitale Marketing Trends en Voorspellingen voor 2015

15-jan-2015 8:56:00 Topics: Inbound marketing, Digitale strategie, Marketing, Content marketing

We weten al vrij lang dat de 'verandering' de enige constante in het leven is, maar wat betekent dat voor marketing in 2015? Wat kunnen we dit jaar verwachten als het gaat om Digitale Marketing? Deze vraag is diverse top (marketing-)managers in Amerika voorgelegd. Graag delen we hun visie in deze blog.

Het is wel duidelijk dat klanten toegang tot informatie verwachten, ongeacht het platform, app of device dat ze gebruiken. Waar potentiele klanten ook zoeken naar hun informatie, ze willen erbij kunnen.

Wat zeggen diverse marketing managers over de ontwikkelingen in 2015? Lees hier de 10 meest belangrijke trends: 

Glazen_bol

Lees verder

De beste marketing en social media-campagnes van 2014

10-dec-2014 21:45:00 Topics: Social media, Inbound marketing, Twitter, Digitale strategie, Marketing

de-beste-campagnes-van-2014

 

Het is die tijd van het jaar. We kijken terug en blikken vooruit. Omdat we graag lijstjes maken en ook omdat we het heerlijk vinden om alles nog eens op een rijtje te hebben. Wat zijn de beste campagnes van 2014?

Lees verder

Recente blogs

Schrijf je in voor e-mail updates