Blog

Onze blogs gaan over onderwerpen die te maken hebben met jouw digitale strategie. Dat kan social media zijn. Of inbound marketing. Of websites. Of over een combinatie ervan. We hebben recent een heel aantal blogs opgeruimd en beginnen opnieuw. Deel, reageer, stel je vragen. We love to hear from u!

Crisismarketing voor B2B

10-apr-2020 10:08:28 Topics: Marketing, blog, marketingstrategie, verbeteren, leads, buyer persona

Crisismarketing voor B2B

bokshandschoenenAls iedereen op zijn of haar geld zit, is het lastig zaken doen. Net als veel andere bedrijven heeft ook jouw bedrijf daar ongetwijfeld last van. En toch moeten we wat, want zonder geldstroom gaan we kapot. Maar wat dan? Marketing is vaak één van de eerste dingen die op een laag pitje worden gezet, omdat daar vaak toch niet helemaal duidelijk is hoe het zich nou precies terugverdient. Toch?

Lees verder

Marketeer, je kan niet meer zonder een goede buyer persona!

24-apr-2017 8:30:00 Topics: Inbound marketing, Marketing, Content marketing

wat-is-een-buyer-personaHet begrip 'doelgroep' klinkt je waarschijnlijk wel bekend in de oren. Maar hoe zit dat met de 'buyer persona'? Je kan er veel meer kanten mee op dan met een doelgroep! Je branding, marketing en sales organiseer je rondom je buyer persona's.

Lees verder

WhatsApp voor jouw vrienden en familie, maar ook voor jouw klanten?

21-jun-2016 12:46:02 Topics: Social media, Marketing, blog, WhatsApp

 

WhatsApp_Logo_2.pngWhatsApp is misschien wel 's werelds snelst groeiend communicatieplatform. De applicatie die in 2010 is gelanceerd, heeft nu meer dan 30 miljard dagelijks berichten. Dit is het dubbele van het aantal dagelijkse berichten per dag op het in 2004 opgerichte Facebook. Met zoveel berichtenverkeer en meer dan 700 miljoen actieve gebruikers, kan je bijna niet deze voor de hand liggende zakelijke kans aan je voorbij laten gaan. Toch? In deze blog zijn 5 manieren om WhatsApp in jouw bedrijf te integreren toegelicht.

 

Lees verder

Smarketing: 5 stappen om sales en marketing op elkaar af te stemmen

23-mei-2016 15:13:02 Topics: Marketing, Sales, Smarketing, omzet, leads

 

Dus, waar hebben we het eigenlijk over met 'Smarketing'? Simpel gezegd: Smarketing is het op elkaar afstemmen van marketing- en salesstrategieën op basis van gezamenlijke doelen en buyer persona's, met als uiteindelijk doel een geïntegreerde aanpak voor beiden te creëren. Marketing Success

Door de klassieke muren tussen sales en marketing te verwijderen en de afdelingen in staat te stellen gebruik te maken van elkaars data en kennis, ontstaat er een leercirkel die leidt tot efficiëntere leadafhandeling en uiteindelijk meer omzet. 

Als het goed wordt uitgevoerd, kan Smarketing de omzet aanzienlijk verhogen. Uit een studie van de Aberdeen Group blijkt dat organisaties die dit goed geregeld hebben, de jaarlijkse opbrengst met 20% is gegroeid, terwijl hun concurrenten die dit niet deden hun opbrengst met 4% zagen dalen. 

Lees verder

De nieuwe marketeer is de Chief Marketing Technologist

9-mei-2016 9:30:00 Topics: Marketing

De  nieuwste marketingfunctie - chief marketing technologist De marketeer is meer en meer afhankelijk geworden van het wel functioneren van technologie en heeft zelf ook steeds meer behoefte aan IT-kennis. Marketing is een vakgebied dat in de afgelopen jaren van een typisch alfa-vak is opgeschoven naar de bèta-zijde. Hiermee ontstaat een geheel nieuwe marketingfunctie: de Chief Marketing Technologist (CMT). In deze blog schrijf ik over deze voor Nederland totaal nieuwe functie en wat daar allemaal bij komt kijken. 

Lees verder

5 dingen die je helemaal fout doet bij het benaderen van je prospects!

25-apr-2016 16:24:31 Topics: Marketing, Sales, Smarketing

linkedin.jpg

Goed, we weten allemaal dat het binnenhalen van nieuwe klanten niet eenvoudig is. Je moet er hard voor werken en veel tijd in stoppen. Maar wat nou als je dat doet, en je haalt nog steeds geen nieuwe business binnen? Hier zijn 5 dingen die veel mis gaan bij het benaderen van prospects. Misschien herken je er een (paar)?

 

 

Lees verder

Sjoh, jouw sales pitch is helemaal niet zo goed als je denkt..

21-mrt-2016 14:30:27 Topics: Marketing, Sales

j0309623.jpgEen snelle opdracht! Presenteer binnen zestig seconden jouw product, dienst of bedrijf en breng deze onder de aandacht van eventuele luisteraars (of eigen gedachten). Ready? Set. Go! 

(Dat blijft lastig, hè? ;-))

Kwam bij jou nu ook het standaard, ingestudeerde praatje boven? Blijf dan vooral lezen, want jouw sales pitch is helemaal niet zo goed als je denkt!

Lees verder

7 salestips voor vette omzetten via website en social media

15-mrt-2016 16:06:52 Topics: Marketing, Sales, Smarketing

verkoop website social media.jpgJe hebt het al duizend keer gehoord, social media en online marketing zijn hot. En niet alleen voor marketeers maar juíst voor accountmanagers, salesmanagers en iedereen die zijn klanten iets te bieden heeft. Kan iedereen verkopen via social media en websites? Absolutely!

Onderstaand onze 7 beste tips voor verkoopsucces.

Lees verder

Gebruik privé social media van werknemers in je online marketing! 4 redenen.

5-feb-2016 14:28:53 Topics: Social media, Twitter, Marketing, Visie, Facebook, posting, marketing strategie

masterclass-social-media-strategie.pngStiekem heb je vast al eens bedacht dat de privé Facebook, Twitter en LinkedIn van je medewerkers goed van pas zouden kunnen komen in je online marketingstrategie. Maar hoe stel je dit tactisch voor? In deze blog lees je 4 redenen waarom je nú serieus werk moet maken van de de social media-betrokkenheid van werknemers bij je bedrijf, en hoe je ze hiervan overtuigt!

Lees verder

Inspiratiebronnen voor moderne marketeers

7-jan-2016 17:31:25 Topics: Marketing, bloggen

inspiratiebronnen voor moderne marketeers.jpgAls marketeer wil je iedere keer weer met iets nieuws en creatiefs komen. Het laatste nieuws wat jouw klanten echt interesseert. Een nieuwe website. Een nieuw whitepaper. Een nieuwe blog. Beter dan de vorige keer. Creatiever dan de concurrentie. Mooier dan ooit. Aantrekkelijker als nooit te voren. Maar een marketeer is ook maar een mens...

Lees verder

Recente blogs

Schrijf je in voor e-mail updates