Blog

Onze blogs gaan over onderwerpen die te maken hebben met jouw digitale strategie. Dat kan social media zijn. Of inbound marketing. Of websites. Of over een combinatie ervan. We hebben recent een heel aantal blogs opgeruimd en beginnen opnieuw. Deel, reageer, stel je vragen. We love to hear from u!

Smarketing: 5 stappen om sales en marketing op elkaar af te stemmen

23-mei-2016 15:13:02 Topics: Marketing, Sales, Smarketing, omzet, leads

 

Dus, waar hebben we het eigenlijk over met 'Smarketing'? Simpel gezegd: Smarketing is het op elkaar afstemmen van marketing- en salesstrategieën op basis van gezamenlijke doelen en buyer persona's, met als uiteindelijk doel een geïntegreerde aanpak voor beiden te creëren. Marketing Success

Door de klassieke muren tussen sales en marketing te verwijderen en de afdelingen in staat te stellen gebruik te maken van elkaars data en kennis, ontstaat er een leercirkel die leidt tot efficiëntere leadafhandeling en uiteindelijk meer omzet. 

Als het goed wordt uitgevoerd, kan Smarketing de omzet aanzienlijk verhogen. Uit een studie van de Aberdeen Group blijkt dat organisaties die dit goed geregeld hebben, de jaarlijkse opbrengst met 20% is gegroeid, terwijl hun concurrenten die dit niet deden hun opbrengst met 4% zagen dalen. 

Lees verder

5 dingen die je helemaal fout doet bij het benaderen van je prospects!

25-apr-2016 16:24:31 Topics: Marketing, Sales, Smarketing

linkedin.jpg

Goed, we weten allemaal dat het binnenhalen van nieuwe klanten niet eenvoudig is. Je moet er hard voor werken en veel tijd in stoppen. Maar wat nou als je dat doet, en je haalt nog steeds geen nieuwe business binnen? Hier zijn 5 dingen die veel mis gaan bij het benaderen van prospects. Misschien herken je er een (paar)?

 

 

Lees verder

Nieuwsblog | Leiderschapspositie in Hubspot Marketing Agencies Benchmark

23-mrt-2016 9:40:51 Topics: Hubspot, Sales, Benchmark

shutterstock_115157587.jpgIeder jaar houdt HubSpot een wereldwijde survey onder al haar marketing agencies. Ook MarketingMeesters. (toen nog Digital Masters) heeft de vragenlijst van tientallen vragen over visie, strategie en uitvoering ingevuld. HubSpot destilleert uit de antwoorden én de uitvoering van het werk de positie van haar agentschappen. Wij zijn uiteraard trots op onze hoge plek in deze wereldwijde benchmarkmatrix!

 

Lees verder

Sjoh, jouw sales pitch is helemaal niet zo goed als je denkt..

21-mrt-2016 14:30:27 Topics: Marketing, Sales

j0309623.jpgEen snelle opdracht! Presenteer binnen zestig seconden jouw product, dienst of bedrijf en breng deze onder de aandacht van eventuele luisteraars (of eigen gedachten). Ready? Set. Go! 

(Dat blijft lastig, hè? ;-))

Kwam bij jou nu ook het standaard, ingestudeerde praatje boven? Blijf dan vooral lezen, want jouw sales pitch is helemaal niet zo goed als je denkt!

Lees verder

7 salestips voor vette omzetten via website en social media

15-mrt-2016 16:06:52 Topics: Marketing, Sales, Smarketing

verkoop website social media.jpgJe hebt het al duizend keer gehoord, social media en online marketing zijn hot. En niet alleen voor marketeers maar juíst voor accountmanagers, salesmanagers en iedereen die zijn klanten iets te bieden heeft. Kan iedereen verkopen via social media en websites? Absolutely!

Onderstaand onze 7 beste tips voor verkoopsucces.

Lees verder

4 zinnen die werken als gif in sales!

10-aug-2015 12:44:00 Topics: Marketing, Sales, closing

Zorg altijd voor overeenstemming

Onenigheid kan op veel meer manieren ontstaan dan alleen maar door “NEE” te zeggen. En als er onenigheid is met een klant, sluit je dus nooit de deal!

Je moet altijd overeenstemming hebben. Dit is de belangrijkste regel bij verkoop en tegelijkertijd de regel die het meest met voeten wordt getreden. Nu zeg ik niet dat je de klant moet misleiden. Dat nooit! (zie ook TIP 5 in de blog Sluit meer deals!)

Het is een kunst om tegen je klant te zeggen, “dat ga ik heel graag verzorgen” in plaats van, “Dat gaat niet” of, “ik ben niet in de positie”

Bij deze: 4 zinnen die je niet zegt in sales of business:

Vier zinnen in sales

Lees verder

Sluit meer deals! (6 gouden tips voor Sales)

7-jul-2015 9:43:00 Topics: Hubspot, Sales, closing, Smarketing

Tijd om weer te gaan verkopen!

Zo, alle kosten zijn ondertussen weggesneden het wordt tijd om de top line weer te vergroten. Bij deze 6, gouden tips om meer deals te sluiten. Ze zijn simpel, maar dat zijn de nummers van de Rolling Stones of Armin van Buren ook en die jongens hebben heel veel plaatjes en kaartjes verkocht. Verkoop is als de Tour de France; voorbereiden, zuinig zijn, toeslaan waar het kan en af en toe je verlies nemen.

 

Sluit meer deals, wordt een sales winnaar

 

Lees verder

Tales from ... the sales-praktijk

17-nov-2014 13:14:00 Topics: Inbound marketing, Marketing, Sales

Marketing zonder feedback van Sales, ik krijg het dagelijks te horen. Wat een worsteling moet dat zijn.En wat een lastige manier van werken lijkt mij dit! Idealiter werken deze afdelingen natuurlijk samen. Marketing hoort voor warme Salesleads te zorgen. In de opzet van inbound marketing zorgt de juiste content (white papers, blogs, reviews, klantcases) ervoor dat aspirant kopers via een online zoekopdracht op een landingspagina terecht komen die voldoet aan hun wensen, en hen zo verder begeleidt naar inschrijving, aanvraag of aankoop. 

Cartoon-sales-and-marketing

Lees verder

Recente blogs

Schrijf je in voor e-mail updates