Een E-Book Maken Is Makkelijker Dan Je Denkt En Je Klanten Zijn Er Gek Op
E-BOOKS EN WHITEPAPERS

ebooks_en_whitepapers

 

Er zijn zoveel redenen waarom je whitepapers of e-books wilt schrijven. Je kunt al je kennis delen, jezelf als expert in de schijnwerpers zetten, in je boek aanbiedingen doen aan je klanten. Beste reden: omdat je je klanten ermee helpt in hun aankoopproces. Whitepapers en e-books lenen zich perfect om op een landingspagina te zetten en daarmee verhoog je je conversie. Het schrijven van e-books is gemakkelijker dan je denkt. Van een goed onderwerp naar de opzet en vervolgens hoofdstukken vullen. Het gaat (bijna) vanzelf!

Whitepapers en e-books zijn magisch marketing materiaal.

Scoren Doe Je Met Whitepapers En E-books

Vakwerk
Schrijven is een vak. Dat geldt ook voor e-books. Daarom helpt Marketing Meesters jou hier graag bij. Je bent er beter in dan je denkt! Het begint steeds weer met die ene vraag: wat is een onderwerp waaraan je lezer behoefte heeft en jouw expertise optimaal aan bod komt? 
Jarenlange ervaring
Marketing Meesters begeleidde al velen die een boek, e-book of whitepaper schreven. Bij digitale schrijfwerk is de indeling en vormgeving cruciaal. De hoofdstukjes mogen niet te lang zijn en moeten goede en aantrekkelijk koppen hebben.
Snelle publicatie
Met een goede structuur heb je al snel een e-publicatie uitgewerkt. Marketing Meesters kijkt samen met jou naar de vormgeving. Wij kunnen ook het gehele proces voor je uit handen nemen. Schrijfwerk klaar? Vormgeving klaar? Klaar! Je e-book of whitepaper kan zo online.

Waarom whitepapers of e-books?

Je waardevolle kennis en ervaring is voor anderen supernuttig maar misschien wel heel onzichtbaar. Hoe ziet iemand aan jouw website hoe kundig je eigenlijk bent? Maak van je kennis en kunde een meetbaar ‘object of desire’. De digitale consument is de hele dag op zoek naar expertise. Hoe heerlijk is het wanneer ze die van jou vinden!  

meer-leads-met-whitepapers
Leads genereren
Een whitepaper of e-book helpt je in het aantrekkelijk zijn voor je potentiele klanten. Niet voor zomaar een voorbijganger. Download men jouw boek, dan is men geïnteresseerd in jouw kennis. Een voorwaarde voor de kwalificatie van 'lead'.
Opvallen
Wanneer jouw kennis een hot topic is, dan valt je e-book of whitepaper extra op. Een goede publicatie wordt gedeeld. En zelf promoot je natuurlijk je schrijfwerk op social media. In 140 karakters kan je mensen overhalen om te downloaden.
Goeroestatus
Een e-book geeft je de status van expert, van goeroe. Schrijf veel, schrijf alles wat je weet, je verrijkt je lezer. Schrijven is schrappen, schrijven is lezen. Door het schrijven wordt je zelf ook weer kundiger.

 


 

wel_en_niet_doen_in_whitepapers

De ins & outs

Is er verschil tussen whitepapers en e-books? De een beweert wel, een ander zegt van niet. Marketing Meesters kijkt zo: beide publicaties zijn een afspiegeling van je kennis en ervaring, praktische ‘zo doe je dat’ handleidingen. Whitepapers zijn minstens een pagina of 8, e-books lijken in omvang meer op ‘echte’ papieren boeken.

Niet doen
Whitepaper noch e-book is een productbrochure. Het is geen ‘kijk mijn organisatie, mijn producten en diensten eens geweldig zijn’ zelfpromotiedocument. De laatste pagina is uiteraard jouw podium. Maar maak het niet te gek ;-)
Wel doen
Geef achtergronden. Het waarom van wat je beweert. Schrijf over herkenbare problemen, want daar heeft je lezer wat aan. Het moet toevoegen. Geef praktische tips en wijs op valkuilen.
Stijl en tone
Je schrijfstijl telt. En die sluit natuurlijk aan op je doelgroep. Ook de vormgeving is belangrijk. Het moet er zonder een letter gelezen te hebben super aantrekkelijk uitzien. En makkelijk leesbaar zijn.

 


 

Hoe Marketing Meesters helpen

Content produceren is belangrijk. Het trekt lezers. Lezers die jouw potentiele klanten kunnen zijn. Die wil je natuurlijk niet missen. Maar waar te beginnen. Is schrijven echt alleen maar voor een enkeling weggelegd? Niks is minder waar, maar hoe je er ook over denkt, Marketing Meesters helpen je verder. 

 

soms_heb_je_een_beetje_schrijfhulp_nodig

Begeleiding
Je kan beter schrijven dan je waarschijnlijk denkt. Vaak helpt het aanbrengen van structuur je al een heel eind op weg. In een dagdeel komen we heel ver.
Ghost writing
Geen tijd? We schrijven je whitepaper of e-book desgewenst op jouw naam. Doen wij het werk, maak jij de blits. Geen probleem, dat gebeurt vaker dan je denkt.
Vormgeving
De looks van je publicatie is essentieel. Niet alleen de inhoud maar ook de vormgeving zorgt ervoor dat een lezer geboeid blijft, verder leest, terugbladert en onthoudt wat een fantastische publicatie hij van je kreeg.