Het Einde Van Business As Usual Is Het Begin Van Organisatie 3.0
ORGANISATIE 3.0

organisatie_3.0

 

Geloof je dat The End Of Business As Usual een serieuze waarschuwing is? Dan ben je ook er vast van overtuigd dat het tijd is voor de volgende stap: wordt ook organisatie 3.0. “Mensen willen geen boormachine meer, ze willen een gaatje in de muur”. Wat is hiervan de vertaling en betekenis voor jouw organisatie? Dat ontdek je in de workshop Organisatie 3.0.

 We bring you today, where you need to be tomorrow.

Een Organisatie 3.0 Werkt Beter

Digital Masters is 3.0
Bij Digital Masters werken we volledig 3.0. Iedereen heeft meerdere werkplekken, thuis, op kantoor, ergens onderweg. We zijn allemaal ondernemers en iedereen is medeverantwoordelijk. We zijn collega’s maar niemand heeft een (vast) dienstverband. Dat is btw niet hetzelfde als ‘geen afspraken hebben’. Die zijn er weldegelijk, we blijven mensen :) 
Sociaal kapitaal
Een organisatie 3.0 maakt in hoge mate gebruik van het sociaal kapitaal wat zich om hem heen aanwezig is. Wanneer zoveel mensen verbonden zijn, aan elkaar en aan organisaties, is kennis nooit ver weg. Iedereen is in het bezit van sociaal kapitaal, je verworven kennis en kunde. Ben je bereid die te delen, en steeds meer mensen zijn dat, dan is er een overvloed aan kansen en mogelijkheden.
De kunst van het kapitaliseren
Vergis je niet. Met ‘kapitaliseren’ bedoelen we niet perse euro’s. Probeer de waarde van onze samenwerking maar eens in geld uit te drukken. Sociale consumenten zijn daar ook niet altijd naar op zoek. Erkenning, zingeving en erbij horen vormen een groot onderdeel van de eigenwaarde waar sociale consumenten naar op zoek zijn.

Wat is een organisatie 3.0?

Een Organisatie 3.0 is een organisatie waarin samenwerking en co-creatie centraal staan om de afnemer optimaal te kunnen bedienen. Voor veel (grote) organisaties lijkt omschakeling naar Organisatie 3.0 een moeilijke exercitie, maar niets is minder waar. Digital Masters begeleidde menig bedrijf naar deze nieuwe, digitale manier van werken.

be-a-winner-turn-yourself-3.0
Niet in 1 dag
Digital Masters is ervan overtuigd dat Organisatie 3.0 als nieuw bedrijfsmodel met open armen binnen uw organisatie wordt ontvangen. Gezamenlijk stellen wij in 12 maanden een plan en gerelateerde doelen op. Uw organisatie wordt rendabeler en de klanten zullen het waarderen. Daar staan wij voor in.
Kansen in iedere branche
Organisatie 3.0 kent diverse blauwdrukken, gericht op verschillende sectoren. Digital Masters heeft ervaring met onder andere gezondheidzorg 3.0 en gemeente 3.0. Bevindt uw bedrijf zich in een andere sector? Neem contact met ons op en wij gaan samen met u aan de slag om Organisatie 3.0 te implementeren.
Iedereen wordt betrokken
Organisatie 3.0 biedt stof tot nadenken; niet alleen bij uw medewerkers, maar ook bij uw klanten en samenwerkingspartners. De nieuwe netwerkstructuur kent krachtige waardevolle verbindingen, waarin taken, afspraken en besluitvorming goed gecommuniceerd worden. Niet alleen medewerkers maar ook klanten willen verantwoordelijkheid en zekerheid. Een Organisatie 3.0 stimuleert het oplossend vermogen en maakt optimaal gebruik van het sociaal kapitaal.

 


 

 

 

 

werksessie-tijdns-organisatie-3.0-traject

Wordt ook Organisatie 3.0

Organisatie 3.0 is altijd maatwerk. Het gaat immers over jouw organisatie. Jouw branche. Jouw klanten. Jouw samenwerkingspartners. Deze transformatie lukt niet in 1 dag. Maar we garanderen dat je na de eerste dag al niet anders meer wil dan verder gaan op het pad naar Jouw Organisatie 3.0. Gezamenlijk stellen wij in 12 maanden een plan en gerelateerde doelen op. Je organisatie wordt rendabeler en de klanten zullen het waarderen. Daar staan wij voor in.

Workshops
We beginnen met een startworkshop waarin we het 12-maandenplan maken en de doelen vastleggen. Ook spreken we af wat het resultaat moet zijn. Zowel in euro’s als in minder makkelijk meetbare eenheden zoals toekomstbestendigheid, aantrekkelijk werkgeverschap. Iedere 3 maanden volgt een vervolgworkshop.
Meten is weten
Iedere maand plannen we een contactmoment zodat je goed weet hoe de tussenresultaten ervoor staan. Wat loopt lekker, wat heeft meer aandacht nodig, en wat is gewoonweg moeilijk en lukt niet. Voor iedere hobbel is een oplossing, en je voortgang is belangrijk.
Successen vieren
Vanaf de eerste dag koers je op de einddatum, en dus op je succes. En successen moet je vieren. Een Organisatie 3.0 viert haar succes met haar meewerkers: medewerkers, klanten, leveranciers, … Meteen een mooi contact- en aandachtmoment.

 


 

De Digital Masters-aanpak

Ben je klaar voor “the end of business as you knew it”? Wanna be Organisatie 3.0. Cool! Jij gaat het namelijk beleven en de successen vieren. Bel ons voor een afspraak!

de_revolutie_van_3.0_is_nog_maar_net_begonnen
1- Intake
Om de transformatie naar Organisatie 3.0 perfect te laten verlopen, is een goede voorbereiding nodig. De deelnemers aan de workshops willen we graag leren kennen. Bij voorkeur maken we kennis met de directie. Visie en strategie zijn essentieel voor de operatie en die gaat veranderen. Na de intake zijn we ready to go!
2- Aan de slag
We plannen alle workshops, locaties en overige contactmomenten meteen in. Dan heeft iedereen het in zijn of haar agenda staan. Wij verklaren deze data als heilig, alleen een troonswisseling kan hierin verandering brengen en die verwachten we dan weer niet zo snel de komende tijd ;-)
3- Nazorg
Na 12 maanden hard werken zijn jullie de verandering door. Zijn de eerste resultaten duidelijk. Blijkt het een supergoede investering te zijn.  We blijven nog een tijdje in de buurt voor het beantwoorden van vragen en helpen waar het net niet wil.

 


 

"Meestal sta ik zelf voor de groep. Vandaag onderging ik de workshop organisatie 3.0. Wow, we staan nog maar in de kinderschoenen als organisatie. Goed gedaan, dankbaar en waardevol."

Top adviseur gezondheidzorg/
Bestuurslid ziekenhuis