Blogs Zijn Wel Heel Belangrijk En Wij Helpen Je Om Het Je Makkelijk Te Maken
BLOGS

bloggen-is-niet-moeilijk

Met een blog - of webblog - bied je je webbezoekers interessante informatie. Dagelijks, wekelijks of maandelijks worden je lezers, websitebezoekers en klanten, getrakteerd op actuele ontwikkelingen en andere informatie. Een mooie manier om je klanten te interesseren. Maar niet alleen digitale consumenten houden van blogs. Ook zoekmachines, en zeker Google, houden van blogs. Daarmee is je blog een belangrijk onderdeel van je SEO geworden.

ZZP’er, groeiend bedrijf of multinational, bloggen is een essentieel onderdeel van je online of inbound marketing strategie.

Blogs Werken Voor Je Lezers En Voor Je Vindbaarheid

Start de conversatie
Het is een mooi doel om via een blog een online conversatie op te starten met je doelgroep. Laat ze maar reageren en voor je het weet zijn het klanten. Marketing Meesters geeft je praktische tips & tricks voor het schrijven en maken van een goed blog.
Zelf je blogs schrijven
Je houdt van schrijven. Een tekst van zo’n 500 woorden schud je zo uit je mouw. Fantastisch! Maar waarover blog je dan? De perfecte blog sluit direct aan op de vragen van je potentiële klanten. Precies daarom is je buyer persona zo belangrijk.
Je blogs laten schrijven
Het schrijven van blogs vereist discipline en tijd. Die discipline lukt nog wel, maar waar haal je de tijd vandaan? We hebben tal van slimme hulpjes die je toch op weg helpen. En anders doen wij het toch voor je? Zeggen we tegen niemand.

Waarom is een blog belangrijk?

Was bloggen een tijdje geleden min of meer ‘uit’, is het nu opeens weer hot topic? Wat maakt dat bloggen belangrijker is dan ooit? 1 – Het genereert websitebezoekers. 2 – Het verhoogt je ranking/SEO. 3 – Je kan je merk positioneren als marktleider. 4 – Het verbetert de band met je lezers.

met_blogs_scoor_je_beter_in_SEO
Verhoog je vindbaarheid
Je blog is het fundament van de vindbaarheid van je site. En daar maak je dankbaar gebruik met je social media kanalen. Plaats links op je timelines naar je blog. Geef je fanbase een reden om door te klikken naar je website. Met een goede blog.
Blogs helpen je SEO verbeteren.

Verse – nieuwe – content, je blog, is nog steeds belangrijk in het online outcasten van je concurrenten in zoekmachines. Gebruik long tail keywords, onderwerpen en categorieën waarop je gevonden wilt worden.

Laat zien wie je bent
Met goed geschreven blogs laat je je professionaliteit zien. Door over onderwerpen te schrijven die aansluiten op de vragen van je doelgroep, laat je jezelf zien en bouw je vertrouwen op. Je klanten profiteren van wat je men hen deelt. Wie wat geeft .. 

 


 

blogs_schrijven_is_niet_moeilijk

Wat is een goede blog?

Succesvolle bloggers houden diverse aspecten in de gaten wanneer ze een nieuwe blog schrijven. Dat kan als startende blogger even lastig zijn, maar na een tijdje weet je niet beter en is bloggen business as usual.

Een goede titel
Waar kijkt je lezer als eerste naar? Precies, naar de titel. Een aantrekkelijke titel maakt je lezers nieuwsgierig. En Google kijkt met je mee. Hou de titel simpel en die voorziet in de vragen die je lezers hebben. Gebruik keywords. Voor de tussenkopjes die je leesbaarheid vergroten, geldt precies hetzelfde. 
De ingrediënten van een goede blog
Wees über nuttig! Schrijf je blog zo dat de lezer er snel doorheen kan scannen om te beoordelen of er nuttige info in staat. Schrijf simpele heldere taal. Een blog bevat zo’n 500 woorden. Vanaf 250 woorden heeft je blog ‘body’, maar richting de 1000 woorden haken je lezers mogelijk te vroeg af voor nog een belangrijk onderdeel: de CTA (call to action).
Zet je lezer aan tot actie
Maximaliseer je conversie en gebruik in iedere blog een call to action. Wat die CTA, die uitnodiging is, hangt sterk af van het soort informatie er in je blog staat. Het kan een download voor een whitepaper zijn, maar net zo goed een uitnodiging tot een demo.

 


 

Hoe Marketing Meesters je helpt

We weten hoe belangrijk bloggen is. En wat je er allemaal voor uit de kast moet halen. Schrijven is een vak, en bloggen een vak apart. Zullen we je helpen? Met goede blogs zie je meteen resultaat in het websitebezoek. Blogs will change your business. Wie wil dat niet?

 

 

blogs-schrijven-makkelijk

Inbound planning
Blogs staan niet op zichzelf maar maken deel uit van je totale contentplanning. Dat noemen we inbound planning. Persona’s, long tail keywords, je contentkalender, allemaal essentieel voor een goede planning, en daarin speelt je blog een hoofdrol.
Blog topic generator
Is alles te automatiseren? Is er nu ook al zoiets als een blog topic generator? Yep. En dat werkt nog goed ook. Kijk maar eens hier, daarin leggen we het uit.
Ghostwriting
Ja, we geloven in authenticiteit. Dat je zelf je blogs schrijft. Maar we weten ook dat je druk bent en dat blogs schrijven er zomaar bij in kan schieten. We’re out there too .. Niemand vertellen, maar ehh dan doen wij dat toch voor je? Our lips are sealed but your blogs are ready.

 


 

Als we onze mond houden over jouw ghost writing, dan doen we dat ook over de anderen. We hebben wel een quote voor je van een happy customer: “Door deze persoonlijke service van Marketing Meesters kan ik doen waar ík goed in ben: míjn werk”.
 
tevreden_over_content_maar_undercover_4ever

Eric Eigenaar

Middelgroot bedrijf